Solskenstorsk från Moulin de Mougin

4

Du behöver

  • 4 bitar torsk à 180 g, saltade i ca 1 timme
  • 1 kg musslor i skal, tvättade
  • 8 gröna sparrisar, skalade
  • 4 små morötter, skalade
  • 4 vårlökar
  • 1 liten zucchini i bitar
  • 1 purjolök i centimeterstora bitar
  • några gröna bönor
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 litet blomkålshuvud, i småbuketter
  • 1 liten broccoli, i småbuketter
  • 4 potatisar, skalade och skurna i bitar
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g smör
  • 2 msk fint skuren gräslök

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker, utom blomkål och broccoli, i buljongen. Ha i vitt vin, koka upp och låt sjuda i ca 10 min. Lägg därefter i blomkål- och broccolibuketterna.
  2. Ha i musslorna och fisken, lägg på locket och låt koka i ytterligare ca 6 min. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
  3. Sila av buljongen i en ny kastrull och lägg i potatisen, crème fraîche och smör. Mixa till en sås. Sila och tillsätt gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Arrangera musslor och grönsaker på ett fat och servera såsen vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept