Rostade sardiner med liten potatissallad

Du behöver

  • 6 sardiner (eller strömming) per person
  • 2 msk grovt havssalt

Potatissallad:

  • 4 potatisar
  • 2 tsk hackad kapris
  • 4 hackade sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 tomater, skurna i bitar
  • 1 lime, rivet skal plus saften
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 msk hackad dill
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Sätt under tiden på en teflonpanna eller en grillpanna och låt bli varm. Strö salt i botten och rosta fisken på båda sidor.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
  4. Slå av vattnet på potatisen och skär potatisen i skivor.
  5. Blanda ner potatisen med övriga grönsaker och servera till fisken.
  6. Slå gärna lite olivolja över fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept