Råbiff och varm grön sparris med parmaskinka och parmesanost

4

Du behöver

Råbiff:

  • 800 g mald oxfilé, eller högrev
  • 3 msk kapris, hel eller finhackad
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 6 sardeller, hackade
  • 2 msk fransk senap
  • 4 äggulor
  • 2 msk finhackad kruspersilja
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 msk tomatketchup
  • några droppar tabasco
  • 1 msk olivolja

Varm grön sparris med parmaskinka och parmesanost:

  • 1 kg grön sparris, skalad
  • 2 skivor parmaskinka per person
  • 4 msk olivolja
  • balsamicovinäger
  • parmesanost, hyvlad
  • nymald svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Råbiff:
  2. Blanda ingredienserna väl.
  3. Forma 4 runda fina biffar
  4. Varm grön sparris med parmaskinka och parmesanost:
  5. Koka upp ca 2 liter saltat vatten. Lägg i sparrisen och låt koka i ca 2 min. Ta upp sparrisen och låt rinna av. Fördela den sedan jämt på fyra tallrikar. Häll över olivolja, skvätt lite balsamico över.
  6. Salta och peppra på parmaskinkan, hyvla sedan parmesanost och dekorera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept