Du behöver

  • 1,2 kg lammbog
  • 3 st schalottenlökar, i bitar
  • 0,5 purjolök, i bitar
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 buljongtärning
  • 2 knippor dillstjälkar
  • 5 st nejlikor, el 8-10 kryddpepparkorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 0,5 dl 12%-ig ättika
  • 1 dl socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 dl dill, finhackad

Gör så här

  1. Bena ur lammbogen, och skär i jämna bitar. Lägg ner i vatten så att det täcker och koka upp. Skumma av. Blanda ner dillstjälkar, salt, peppar, nejlikor och lagerblad. Ha också ner en vitlöksklyfta. Koka 2-3 minuter. Ta upp dillstjälkar och lagerblad. Blanda ner lök, purjolök och morototsbitar och låt koka en halvtimme till. Ta upp grönsakerna och lammet med hålslev. Blanda ner socker och ättika i buljongen. Smaka noga, så att balansen mellan sockret och syran i ättikan blir bra. Red av med maizena och blanda i den finhackade dillen. Lägg tillbaka kött och grönsaker i dillsåsen. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept