Kalvlever med äpple, curry och bacon

4

Du behöver

  • 4 skivor kalvlever à 150 g, mjölade
  • 8 skivor bacon, i bitar
  • 2 skalade äpplen, i skivor
  • 2 stora grovhackade rödlökar
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk curry
  • salt, peppar, socker
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Salta och peppra den mjölade kalvlevern.
  2. Bryn baconstrimlorna knapriga och låt rinna av på papper.
  3. Slå av fettet ur pannan och lägg i smör. Bryn rödlöken, smaka av med salt, peppar och socker. Lägg i äpplena och pudra lite curry över. Låt svetta någon min. Slå buljong och grädde över äpplena och löken och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ha smör i en varm stekpanna och stek kalvlevern i någon min på var sida.
  5. Lägg upp kalvlevern och fördela lök och äppelstuvningen över.
  6. Strö till sist på baconstrimlorna.
  7. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept