Kalvfrikassé med karljohansvamp

4

Du behöver

  • 800 g kalvbog i bitar
  • 300 g karljohansvamp
  • 200 g blekselleri, i bitar
  • 2-3 morötter, i bitar
  • 2-3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 2-3 timjankvistar
  • 1 citron
  • 1 lagerblad
  • 25 g smör
  • 2 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja och körvel till garnering

Gör så här

  1. Koka hastigt upp köttet i saltat vatten. Ta upp det med en hålslev och slå
  2. Bort vattnet. Spla köttet i kallt vatten. Bryn grönsakerna i olja i en stor
  3. Kastrull. Skär svampen i bitar, spara hattarna. Ha i resten av hacket i
  4. Grönsaksfräset. Häll på buljong och vitt vin. Krydda med vitpepparkvarnen.
  5. Pressa ner citronsaft. Ha i lagerblad + vitpepparkorn + timjan. Lägg i
  6. Köttet. Låt sjuda på svag värme under lock tills köttet känns mört, ca 1 - 1
  7. 1/2 timme.
  8. Stek svamphattarna i olivolja tillsammans med vitlöken. Krydda med salt och
  9. Peppar. Ställ åt sidan så länge.
  10. När köttet känns mört plockas köttbitarna upp. Mixa resten. Slå på grädde
  11. Och ha i en klick smör. Häll tillbaka såsen i kastrullen, ha i köttet och
  12. Svampen.
  13. Garnera med finhackad persilja och körvel och servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept