Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 4 potatisar
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • Gubbröra:
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 8 ansjovisfiléer, hackade
  • 1 msk anjovisspad
  • 1 finhackad rödlök
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • smör till avslutningen

Gör så här

  1. Blanda till en tjock pannkakssmet. Smaka av med salt och en liten nypa socker.
  2. Koka 4 medelstora potatisar i saltat vatten – låt svalna något och pressa ner i pannkakssmeten. Blanda i hackad dill och hackad gräslök. Rör om och ställ kallt.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till gubbröran och smaka av med salt och peppar. Stek plättarna. Fördela dem på fyra tallrikar. Lägg på
  4. En rejäl sked av gubbröran. Sätt på en stekpanna, låt den blir het. Bryn smör. Ös en sked över varje
  5. Portion.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept