Grillade grönsaker med rödvinssmörsdip

Du behöver

Till dippen:

  • 1 rödlök, stor, finhackad
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 nypa timjan
  • salt
  • peppar
  • socker
  • 200 gr smör, osaltat, rumstempererat

Till grönsakerna:

  • 4 morötter, skalas och delas längs med
  • 2 st fänkål. delas i klyftor
  • 1 broccolihuvud, delas på längden och stjälken skalas
  • 1 bunt tjock grön sparris skalas
  • Rotsaker såsom kålrot, kålrabbi, blomkål, färska rödbetor t ex.
  • 1 färsk lök, delas på längden
  • olivolja mixad med vitlök och gröna örter, salt och peppar.

Gör så här

  1. Dippen:
  2. Koka ihop rödlök, timjan, vin och vinäger. Smaka av med salt, peppar och socker tills nästan all vätska är borta. Ställ kallt. Lägg nu i
  3. Smöret och vispa luftigt med en elvisp. Tillsätt lökreduktionen, blanda ordenligt och smaka med ev. mer salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Grönsakerna:
  5. Samtliga rotsaker skalas, ansas och förvälls i lättsaltat vatten i ca 5 min. Ta upp och låt rinna av. Pensla samtliga grönsaker med olivoljan och grilla eller halstra. Arrangera grönsakerna på ett fat med rödvinssmöret i mitten. Strö gärna lite riven Parmesan eller
  6. Västerbotten över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept