Friterad bergtungsfilé med dill- och ansjovissås

4

Du behöver

  • 8 bergtungsfiléer
  • mjöl till panering
  • mjölk till panering
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk fint skivad vårlök
  • 6 ansjovisfiléer, finhackade
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 tvättade potatisar, i klyftor för fritering
  • 2 l matolja, till fritering

Gör så här

  1. Värm oljan till ca 180 grader eller tills en liten ljusblå rök kommer ur pannan.
  2. Börja med att förfritera potatisen, lägg upp på papper.
  3. Panera fisken i mjöl, mjölk och sedan mjöl igen.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen: crème fraîche, dill, vårlök och ansjovis. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fritera fisken gyllenbrun, lägg på papper. Lägg i potatisen och låt fritera någon min.
  6. Lägg upp potatisen på tallrik, lägg därpå fiskfiléerna och en rejäl sked med sås, salta lite extra och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept