Fläskkotlett Robert, flamberad med pernod

4

Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • 4 stora potatisar
  • 2 endivesalladshuvuden
  • 2 fänkål
  • 1 gul lök
  • 1 hel vitlök
  • 2 citroner
  • 2 kvistar 2-3 timjankvistar och/eller rosmarin
  • 1 msk honung
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl rödvin
  • olivolja och smör till stekning
  • 1 dl pernod till flambering
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Krydda fläskkotletterna. Stek dem i varm panna. Lägg också i en hel vitlök,
  2. Citronhalvor och timjan eller rosmarinkvistar. Häll över pernod när
  3. Fläskkotletterna är helt genomstekta. Tänd på (flambera).
  4. Ta upp fläskkotletterna. Sila av grönsakerna. Använd såsen. Koka upp den. Skär potatisarna i cm-tjocka skivor. Blancera och grilla dem färdiga på
  5. Galler.
  6. Strimla fänkål och endivesallad. Blanchera i vatten. Pressa ner citronsaft
  7. Och ha i vinäger och honung.
  8. Strimla löken och ha i den också. Häll på rödvin.
  9. Fördela grönsakerna i botten på fyra tallrikar och lägg en fläskkotlett
  10. Ovanpå. Ringla över såsen. Garnera gärna med timjan, rosmarin och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept