Fläskfärsbullar med getost och paprikasås

4

Du behöver

  • 400 g fläskfärs
  • 100 g färsk getost
  • 1 ägg
  • 1 msk röd curry
  • salt och peppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 kvist rosmarin, finhakad
  • 1 knippa gräslök, finhackad
  • 1 dl ströbröd
  • smör och olja till stekning
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0,5 liter grönsaksbuljong
  • 1 msk maizena
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop färs och getost i en skål. Krydda med curry, salt och peppar. Blanda i den finhackade löken och ett ägg. Ha till sist i rosamarin och gräslök och blanda väl. Forma till runda fina bullar och rulla i ströbröd. Genomstek färsbullarna i smör och olja i medelvarm panna, till de får en gyllenbrun färg.
  2. Hacka paprikan och lägg i en skål. Ha i olivolja och rödvinsvinäger. Lägg också i vitlök och buljong. Mixa till en röd sås, och sila av. Koka upp såsen och red med maizena. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera den röda såsen till färsbullarna. Garnera med en rosmarinkvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept