Du behöver

  • 1 färsk kycklling, ca 1.2 kilo
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 flaska mustigt rödvin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 knippa färsk timjan
  • 4 lagerblad
  • några vitpepparkorn
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g rimmat sidfläsk i tärningar
  • 2 morötter
  • 2 tomater
  • 200 g champinjoner
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar. Salta och peppra bitarna runt om i olja och smör i en gryta. Häll över rödvin och vinäger och lägg i timjan, lagerblad, vitpepparkorn, vitlöksklyftor och tomatpuré. Skär morötterna i cm-stora bitar och blanda ner dem. Salta litegrann. Låt koka i 30 minuter under lock. Plocka upp kycklingbitarna och morötterna. Sila av buljongen och koka ihop den tills den tjocknat något. Bryn under tiden först sidfläsket knaprigt och sedan champinjonera gyllenbruna i smör. Dela tomaterna i mindre bitar. Lägg tillbaka kyckingbitarna och morötterna i såsen tillsammans med fläsk och champinjoner. Låt puttra i några minuter. Blanda ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris, potatis eller pasta och gärna en varm baguette.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept