Chokladfyllda crèpes med hallon, björnbär och clementin

4

Du behöver

  • 8 st crèpes, tunna
  • 250 gr mörk choklad 60%, riven och smält i microugn
  • 1,5 dl mandarinjuice
  • 2 st apelsiner, saften av
  • 2 st mandariner, skalade och tunt skivade
  • 1 ask färska hallon
  • 1 ask björnbär
  • 2 msk osaltat smör
  • 1 dl strösocker
  • 6 cl Cointreau

Gör så här

  1. Smält 1 msk smör i en teflonpanna. Häll i socker och rör i pannan tills sockret har blivit gyllenbrunt. Häll över juicen, rör ut karamellen
  2. Och låt koka ihop till simmig konsistens. Fördela den smälta chokladen på samtliga crèpes och stryk ut, vik ihop till en kvarting och
  3. Lägg ner crèpen i såsen jämte varandra och låt puttra några minut på var sida. Lägg upp på varma tallrikar. Lägg nu i bären i såsen och värm upp. Slå över Cointreau och tänd på, låt brinna upp, slå sås och bär över crèpen och servera med grädde eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept