Bacalo – fiskpyttipanna

Du behöver

  • 800 g saltlånga
  • olivolja
  • 500 g potatis, i 3 mm tjocka skivor
  • 2 blå kongo-potatisar, i skivor
  • 1 gulrot, i skivor
  • 1 medelstor rödlök, i båtar
  • 1 gul lök, i båtar
  • 8 vitlöksklyftor, i tunna skivor
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 0,5 fänkål, i stavar
  • 1 purjolök, i ringar
  • salt och grovmalen vitpeppar
  • kryddgrönt

Sås:

  • 1 burk crème fraîche
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker
  • 1 msk fint skivad gräslök
  • 1 lime eller citron, rivet skal och saft

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
  2. Vattna ur långan i rikligt med kallt vatten ett par dygn.
  3. Sjud fisken 10-15 min i vatten. Låt svalna.
  4. Dela fisken i stora bitar.
  5. Stek först potatisen i rikligt med olivolja. Sedan löken och så vidare. Sist fisken.
  6. Smaka av med salt och peppar och strö över lite kryddgrönt.
  7. Servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept