Bacalao som i Senegal

8

Du behöver

  • 2 kg salt långa urvattnad
  • 2 st gul lök grovt strimlad
  • 2 st fänkål grovt strimlad
  • 2 st röd paprika, skivad
  • 1 gul parika, skivad
  • 1 grön paprika, skivad
  • 1 purjolök, skärs i grova ringar.
  • skivad vitlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 100 gr soltorkade tomater
  • 14 st små fasta potatisar, grova skivor
  • 1 kryddmått vitpeppar efter behag
  • salt
  • nypa socker
  • olivolja
  • 1 dl tomatjuice
  • 1 citron - saft av
  • 1 finrivet citronskal

Gör så här

  1. Koka fisken + potatisen i vatten med några lagerblad, timjan och hel vitpeppar under lock i ca 20 min. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Under tiden hetta upp rikligt med olivolja i gjutjärnspanna och svetta samtliga skurna grönsaker utan att de tar färg. Smaka av med salt,
  3. Vitpeppar och socker. Slå på tomatjuice och låt puttra under lock. Lägg nu i de kokta potatisskivorna och låt koka i ca 10 min. Tag under tiden upp den kokta fisken och plocka den i stora fina skivor och lägg ovanpå grönsakerna. Slå på ytterligare olivolja på fisken. Drag
  4. Några rejäla varv med pepparkvarnen, lägg på locket och låt sjuda ytterligare några minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept