Ål med persiljekräm

4

Du behöver

  • 300 g ålfilé, i tunna skivor
  • 0,5 liter mjölk
  • 3 ägg
  • 1 litet paket fryst bladspenat
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • hönsbuljong
  • salt
  • peppar
  • rosépeppar till garnering

Persiljekräm:

  • 1 knippa bladpersilja, plockad
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull – lägg i löken och låt den bli genomskinlig. Lägg därefter i spenaten (tinad, urkramad och grovhackad) och låt
  2. Detta koka samman ca 3 min. Klä en liten eldfast form med gladpack. Blanda spenatfräset med
  3. Äggstanningen (mjölken och äggen), smaka av med salt och peppar, fyll formen med detta. Baka i 110-115 grader i ca 30 minuter eller tills den känns fast.
  4. Koka ihop persiljekrämen. Smaka av med en liten bit hönsbuljongtärning, salt och peppar. Kör i mixer tills krämen är ljusgrön.
  5. Fördela äggstanningen på frya tallrikar. Lägga tunna skivor av ålfilén ovanpå. Slå persiljesåsen runt omkring. Garnera med lite rosépeppar. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept