Kantarellrisotto med patanegraskinka, basilika och hyvlad parmesan

Kantarellrisotto med patanegraskinka, basilika och hyvlad parmesan
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En risotto är väldigt gott till middag. Använd dina nyplockade kantareller och patanegraskinka så blir rätten superb!

Jag brukar använda en slickepott att röra risotton med. Det är viktigt att hela tiden röra i riset och inte ha för hög tempratur

25 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g torra kantareller rivna i hjämnstora bitar
  • 4 dl kycklingfond
  • 3 dl risottoris
  • 0,5 dl vitt tort vin
  • 0,5 st finhackad charlottenlök
  • 2 msk smör
  • 4 msk fint riven parmesan
  • saften från 1 citronklyfta
  • 8 skivor patanegraskinka
  • plockad basilika
  • hyvlad parmesan
  • lite stekta kantareller

Gör så här

  1. Förväll kantarellerna i kycklingbuljongen. Spara vätskan och kantarellerna var för sig.
  2. Stek kantarellerna gyllene och ställ åt sidan.
  3. Fräs charlottenlök och risottoris i en tjockbottnad kastrull.
  4. Slå på vinet och låt det koka torrt under omrörning.
  5. Tillsätt nu buljongen lite i taget och när riset börjar kännas mjukare tillsätter ni den rivna parmesanen, smöret och citronen lite i taget.
  6. Avsluta med att tillsätta de stekta kantarellerna.
  7. Lägg nu upp det hela ovanpå skinkskivorna och garnera med några stekta kantareller, lite plockad basilika och hyvlad parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept