Lammytterfilé rullad i ramslök och citron

Från Nyhetsmorgon

Leif Mannerström hälsar att han helst serverar sin lammytterfilé med stuvade toppmurklor.

8 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 st putsad lammytterfilé
  • 0,5 st citron, rivet skal
  • 0,5 dl finhackad ramslök
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 20 st toppmurklor
  • 5 dl grädde
  • 2 msk hackad schalottenlök
  • 0,5 dl ljust portvin
  • olivolja till stekning och pensling av köttet
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra lammfilén och stek den i het panna till den fått en snygg yta. Baka den sedan i ugnen på 100 grader till den kommit upp i 52 graders innertempratur. Låt sedan köttet vila i minst 5 minuter.
  2. Stek under tiden murklor och schalottenlök. Tillsätt portvin och kok upp. Häll i grädden och koka till en bra koncistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Avsluta med att pensla köttet med olivolja och rulla det i citronen, ramslöken och persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept