Kokta rimmade revben

Kokta rimmade revben
Foto: Tomas Yeh
Från Nyhetsmorgon

Koka gärna dagen innan och låt köttet ligga kallt i sitt spad över natten och värm sedan upp vid servering. Spadet eller buljongen från koket kan man ha glädje av i rätter fram till nyår. /Leif Mannerström - Receptet kommer från Mannerströms julkokbok.

Receptet är beräknat tillv 10–15 portioner.

Jens Dolks dryckestips

Landsort Lager, Nynäshamns Ångbryggeri, Sverige, 500 ml, art.nr 1466, 28,50 (5 Solar)

Snälleröds Ekologiska Snapsar, Sverige, 5x50ml, art.nr 184, 119 kr (4 Solar)

Jens egengjorda Mumma



Fler smakprov från Leifs julbord

Glöggsill


Farmors sillsallad


Grönkålssallad


Julens fruktsallad med nötter


Kanelbrûlée



Läs mer om

Mannerströms julkokbok


15 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg rimmade revben
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st morötter
  • 1 bit rotselleri (ca 100 g)
  • 6 st vitpepparkorn
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 4 st kryddnejlikor
  • 2 st lagerblad

Till garnering

  • persilja

Gör så här

  1. Skala schalottenlöken.
  2. Skala och skär morötter och rotselleri i grova tärningar.
  3. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull.
  4. Lägg i revbenen och låt det koka upp.
  5. Lyft upp köttet, spola det i kallt vatten och lägg det i en ny kastrull med kallt vatten tillsammans med lök, rotsaker och kryddor.
  6. Låt det koka upp och sjud sedan köttet i ca 1 timme, tills köttet lätt lossnar från benen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept