Kokta rimmade revben

Kokta rimmade revben
Foto: Tomas Yeh
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Kokta rimmade revben

9 ingredienser

Koka gärna dagen innan och låt köttet ligga kallt i sitt spad över natten och värm sedan upp vid servering. Spadet eller buljongen från koket kan man ha glädje av i rätter fram till nyår. /Leif Mannerström - Receptet kommer från Mannerströms julkokbok.

Fler smakprov från Leifs julbord

Glöggsill

Farmors sillsallad

Jullax med stekta äpplen

Kokta rimmade revben

Grönkålssallad

Julens fruktsallad med nötter

Läs mer om Mannerströms julkokbok

Ingredienser

portioner10 - 15
  • 1 kg rimmade revben
  • 3 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri [ca 100 g]
  • 6 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 4 hela nejlikor
  • 2 lagerblad

Till garnering

  • persilja

Gör så här

  1. Skala schalottenlöken.
  2. Skala och skär morötter och rotselleri i grova tärningar.
  3. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull.
  4. Lägg i revbenen och låt det koka upp.
  5. Lyft upp köttet, spola det i kallt vatten och lägg det i en ny kastrull med kallt vatten tillsammans med lök, rotsaker och kryddor.
  6. Låt det koka upp och sjud sedan köttet i ca 1 timme, tills köttet lätt lossnar från benen.

Jens Dolks dryckestips**
Landsort Lager, Nynäshamns Ångbryggeri, Sverige, 500 ml, art.nr 1466, 28,50 (5 Solar)
Snälleröds Ekologiska Snapsar, Sverige, 5x50ml, art.nr 184, 119 kr (4 Solar)