Kalvfilé med ramslökssås

Från Nyhetsmorgon

Stekt kalvfilé som serveras med en ramslökssås. Ha gärna kokt färskpotatis till!

28 mars 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kalvinnerfilé a ca 170gr
  • smör
  • salt och peppar
  • 1 st hackad schalottenlök
  • 1 dl kalvfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 50 g ramslök
  • smör
  • salt och peppar
  • 100 g lättkokta sockerärtor
  • 100 g lättkokt haricotsverts
  • 16 st lättkokta minimorötter
  • 1 ask ärtskott

Gör så här

  1. Stek köttet gyllenbrunt i smör, det ska vara rosa i mitten.
  2. Ta upp köttet och låt det vila.
  3. Fräs sedan löken och slå på vin, kalvfond samt grädde och koka upp.
  4. Häll sedan såsen i mixer tillsammans med ramslöken och mixa tills såsen är slät.
  5. Smaka av såsen med alt och peppar.
  6. Värm försiktigt grönsakerna i såsen och servera med kalvfiléerna och nykokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept