Sill- och surströmmings-röra

4

Du behöver

  • 1 burk surströmming med rom
  • 2 st matjesillfiléer
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 1 bunt gräslök
  • 1 bunt dill
  • 1 st rödlök
  • 4 matskedar crème fraiche
  • 4 st tunnbröd (Polar A4)
  • salt
  • peppar
  • ev. fint tärnad potatis

Gör så här

  1. Rensa surströmmingen och spara rommen, hacka strömmingen grovt. Skär matjesillen i tärningar. Hacka det kokta ägget, skär gräslöken, dillen och rödlöken fint.
  2. Blanda allt i en skål, smaka av med salt och peppar, häll ev. en skvätt Norrlands Aquavit i.
  3. Fyll tunnbrödsrullarna och dela dem på mitten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept