Leif Mannerströms smörstekta havskräftstjärtar med riven pepparrot

Leif Mannerströms smörstekta havskräftstjärtar med riven pepparrot
Foto: Tomas Yeh/Prisma Bokförlag
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Leif Mannerströms smörstekta havskräftstjärtar med riven pepparrot

Av: Leif Mannerström

Från: Malous Bokklubb

13 ingredienser

- Det enklaste är ofta det godaste, säger Leif Mannerström, skaldjurskungen. Brynt smör, pepparrot och havskräftstjärtar är en fantastisk kombination av rena smaker.

Ingredienser

portioner
  • 16 råa havskräftor, kluvna och rensade
  • 100 g smör
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar

vinägrette

  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och krossad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl vatten
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Bryn smöret i en rymlig stekpanna. Stek havskräftorna gyllenbruna. Salta och peppra.
  2. Lägg upp på fat eller tallrik, häll över smöret. Strö över pepparroten.
  3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål eller skaka ihop dem i en flaska
  4. Garnera med lite sallad, dill och vinägrett.