Sjömagasinets Mumma och Julsnaps

Du behöver

Sjömagasinets Mumma:

  • 4 cl Madeira
  • 4 cl Gin
  • 2 fl porter, 33 cl
  • 0,5 fl tonic, 33 cl
  • 0,5 fl ginger ale, 33 cl
  • 2 fl julstark, 33 cl
  • 2 fl julmust, 33 cl

En Redig Kronobergare, alias Sjömagasinets Julsnaps:

  • 1 fl vodka, typ Brännvin Special
  • 6 g Angelika/fjällkvanne (finns på Apoteket, hälsokostbutiker eller i välsorterade butiker för kryddor)
  • 17 g kummin
  • 17 g krossade enbär
  • 6 g anis
  • 9 g fänkål

Gör så här

  1. Sjömagasinets Mumma:
  2. (Blir ca 2 1/2 l essens, räcker till ca 20 glas)
  3. Blanda essensen. Häll 10 cl i ett glas av essensen, fyll på med öl – viken sort ni önskar – samt toppa med lite sprite.
  4. En Redig Kronobergare, alias Sjömagasinets Julsnaps:
  5. Tag en fl vodka, typ Brännvin Special, häll av lite sprit i en kopp, häll i
  6. Kryddorna och fyll upp med sprit till toppen, låt stå och dra i två dagar.
  7. Sila av ned i en flaska, låt gärna lite bottensats komma med. Låt essensen vila i 1-2 veckor. Späd den rena vodkan du vill krydda med 7 cl essens. Låt vila ca 5
  8. Dagar, sedan är det klart.
  9. Fl essens räcker till 7 fl färdig kronobergare.
  10. Linnés tårar:
  11. Tag färdig Kronobergare, häll av mellan 5-8 cl och slå på samma mängd
  12. Madeira (typ Medium Rich), t ex Bual eller Malmsey - åt det halvsöta hållet,
  13. Beroende på tycke och smak.
  14. Resultatet blir lite mer komplext och inte lika
  15. Grovhugget - en njutarsnaps som skall drickas källarsval.....
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept