Lördagstipsgryta

4

Du behöver

  • 1 kg falukorv
  • 1 st höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • några kvistar timjan och mejram
  • 2 st kålrabbi
  • 2 st palsternackor
  • 4 st morötter
  • 3 hg färsk potatis
  • 1 st endive
  • 1 st rödlök
  • 1 flaska öl
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka i en gryta upp en lag av 0,5 l vatten, buljongtärning och örtkvistar. Skala och skär i bitar kålrabbi, palsternacka och morot. Tvätta och halvera potatisen. Bryt loss endivebladen och skär loss den beska stammen. Skala och strimla rödlöken. Skär falukorven i bitar.
  2. Lägg allt utom rödlöken i grytan och låt koka i 10-15 min. Tillsätt rödlöken mot slutet. Spetsa det hela med öl och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Vid serveringen, fördela grytan i djupa tallrikar och garnera med lite färsk timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept