Leif Mannerströms hummersoppa

40 m
4
Leif Mannerströms hummersoppa
Foto: Tomas Yeh/Prisma Bokförlag
40 m
4

Du behöver

  • 2 små glaskokta humrar

Soppa

  • 1 l buljong på hummerskal
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 4 cl cognac
  • 2 cl Madeira
  • 1 tsk maizena, utrört med 2 tsk vatten
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 4 hyvlade tryffelskivor
  • krasse

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
  2. Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
  3. Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma tallrikar.
  5. Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
  6. Garnera med tryffel och eventuellt krasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept