Leif Mannerströms hummersoppa

1 december 2008
Leif Mannerströms hummersoppa
Foto: Tomas Yeh/Prisma Bokförlag

- Den här hummersoppan är själva kungen av soppor! säger LeifMannerström. Detta är en av de mest populära rätterna på hans restaurang. Hans hetaste tips är att slösa på cognacen, då får soppan extra sting, avslöjar Mannerström.

Så väljer du ekorätt i skaldjursdisken
40 m
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 små glaskokta humrar

Soppa

  • 1 l buljong på hummerskal
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 4 cl cognac
  • 2 cl Madeira
  • 1 tsk maizena, utrört med 2 tsk vatten
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 4 hyvlade tryffelskivor
  • krasse

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
  2. Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
  3. Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma tallrikar.
  5. Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
  6. Garnera med tryffel och eventuellt krasse.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller Se fler

Fler goda recept