Leif Mannerströms hummersoppa

Leif Mannerströms hummersoppa
Foto: Tomas Yeh/Prisma Bokförlag
40 m
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 små glaskokta humrar

Soppa

  • 1 l buljong på hummerskal
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 4 cl cognac
  • 2 cl Madeira
  • 1 tsk maizena, utrört med 2 tsk vatten
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 4 hyvlade tryffelskivor
  • krasse

Gör så här

  1. Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
  2. Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
  3. Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma tallrikar.
  5. Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
  6. Garnera med tryffel och eventuellt krasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept