Isad makrillsoppa med dill

4

Du behöver

  • 2 st romstinna färska makrillar, rensade och filéade med rommen kvar
  • 2 st råa potatisar
  • 2 st färska lökar
  • 8 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vitvinsvinaigrette
  • 4 cl olivolja
  • rikligt med dill
  • Garnityr:
  • 1 st tomat i fina tärningar
  • 1 bit gurka i fina tärningar
  • tärnade, knaperstekta brödkrutonger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär löken och potatisen i småbitar och fräs i oljan. Tillsätt vattnet, vinet och vinägern. Skär fisken i fina bitar och koka lätt, även rommen kokas i buljongen. Tag upp fisk och rom och ställ åt sidan.Tillsätt grädden i buljongen och låt koka sakta några minuter.
  2. Mixa soppan i mixer tillsammans med rikligt med dill (spar lite till garnering). Smaka av med salt och peppar. Sila och kyl väl.
  3. Anrättas i djupa iskalla tallrikar med garnityren och dillkvistar, samt fisken och rommen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept