Du behöver

  • 2 st kokta humrar, skalade och delade i bitar
  • 2 st små fänkålsstånd
  • 8 st minikronärtskockor
  • citronsaft, några droppar
  • 1 dl hummerfond
  • 3 dl grädde
  • 4 cl cognac
  • salt och nymalen vitpeppar
  • några gräslöksstrån till dekoration

Gör så här

  1. Koka fänkålen al dente i lättsaltat vatten, tag upp och skiva den. Koka även minikronärtskockorna i lättsaltat vatten i 10 min tillsammans med några droppar citron. Dela dem mitt itu.
  2. Låt hummerfond, grädde och cognac koka i 10 min tills det tjocknar. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i hummerbitar, fänkål och kronärtskockor och låt det hela bli varmt.
  3. Servera i djupa tallrikar och dekorera med gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept