Boveteplättar

Från Nyhetsmorgon

Serveras med med fördel tillsammans med matjesill, crème fraiche, schalottenlöksringar och örter, hälsar Leif Mannerström.

8 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 5 g jäst
  • 5 dl ljummen mjölk
  • 0,4 dl bovetemjöl
  • 0,2 dl vetemjöl
  • 1 msk gräddfil
  • 1 tsk äggula
  • 0,5 st äggvita
  • 0,5 krm salt
  • 1 dl finstrimlad spenat

Gör så här

  1. Rör ut jästen i mjölken.
  2. Tillsätt mjöl, gräddfil och äggula och salt.
  3. Vispa smeten slät och låt jäsa i 25 minuter.
  4. Vispa äggvitan hårt och blanda den och spenaten i smeten.
  5. Stek plättar av smeten i en stekpanna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept