Marinerad ansjovis

Marinerad ansjovis
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Marinerad ansjovis på julbordet? Om du inte gjord det tidigare, prova Leif Mannerström och och Marita Olssons recept.

15 december 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2 burkar ansjovisfiléer á 125 g
  • 0,5 st rödlök
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • dill, grovhackad
  • 1 dl olivolja
  • 4 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda vinäger, olivolja och senap.
  2. Smaka av med salt och peppar och låt vinägern dra en stund.
  3. Hacka all lök fint och blanda tillsammans med marinaden, salt och peppar.
  4. Lägg ner ansjovisen, lite spad går också bra att ha med efter tycke. Rör försiktigt ihop och låt den vila i kylen ett par timmar.
  5. Servera på fat med dill som garnering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept