Leif Mannerströms senapsill

8h 30 min
4
Leif Mannerströms senapsill
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Lägg in din egen senapssill! Här är ett klassiskt recept på sill som passar både till jul, påsk och midsommar.

29 november 2011
Visa mer
8h 30 min
4

Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 5 dl vatten
  • 0,5 msk salt
  • 1 sats hovmästarsås
  • 1 dl filmjölk

Gör så här

  1. Flå filéerna om de har skinn. Rör ihop ättikssprit, vatten och salt i en skål eller bunke och vänd ner strömmingen. Ställ kallt under natten, dock högst i 12 timmar. Rör gärna någon gång under tiden så att lagen verkligen kommer åt hela fisken.
  2. När strömmingarna är redo att tas upp, gör i ordning en sats hovmästarsås och blanda i filmjölken. Låt filéerna rinna av i en sil och vänd försiktigt ner dem i såsen.
  3. Ställ kallt minst ett dygn innan fisken serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept