Inlagd sill

Inlagd sill
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Leif Mannerström och Marita Olsson lägger in sill som blir vackert färgad av rödbetsspad.

15 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4 st urvattnade sillfiléer
  • 1 st rödlök, skivad
  • 1 tsk hela kryddpepparkorn
  • 0,5 st morot, riven

Lag

  • 1 dl ättikssprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar, skivade
  • Rödbetsspad (färg)
  • 4 st lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 msk kryddnejlikor, hela

Gör så här

  1. Koka hastigt upp lagen.
  2. Låt lagen svalna och sedan kallna i kylskåpet, gärna över natten.
  3. Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra.
  4. Skär sillen i bitar, lägg dem i lagen och låt stå. Ett dygn i kylskåp ger bästa smaken.
  5. Garnera med morot, rödlök, lagerblad och kryddpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept