Inlagd sill

Inlagd sill
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Leif Mannerström och Marita Olsson lägger in sill som blir vackert färgad av rödbetsspad.

15 februari 2010
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 4 st urvattnade sillfiléer
  • 1 st rödlök, skivad
  • 1 tsk hela kryddpepparkorn
  • 0,5 st morot, riven

Lag

  • 1 dl ättikssprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar, skivade
  • Rödbetsspad (färg)
  • 4 st lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 msk kryddnejlikor, hela

Gör så här

  1. Koka hastigt upp lagen.
  2. Låt lagen svalna och sedan kallna i kylskåpet, gärna över natten.
  3. Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra.
  4. Skär sillen i bitar, lägg dem i lagen och låt stå. Ett dygn i kylskåp ger bästa smaken.
  5. Garnera med morot, rödlök, lagerblad och kryddpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept