Glöggsill

Glöggsill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Glöggsill

Av: Crister Svantesson, Leif Mannerström

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

15 min

Glöggen ger sillen en extra inramning av jul.

Ingredienser

portioner
  • 4 inläggningssillfiléer
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk hel nejlika
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 dl glögg, till 0,5 liter lag
  • 1 rödlök, skivad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, ättika, socker, nejlika, lagerblad och kryddpeppar.
  2. Låt svalna och smaka av med glögg.
  3. Lägg i sillfiléerna och den skivade rödlöken. Låt stå i 24 timmar.
  4. Skär upp sillen fint, slå lite lag över och servera.