Hjortfilésauté med enbärssås

Hjortfilésauté med enbärssås
Foto: Tomas Yeh

Här går det bra med vilken filé som helst, även vildsvin. Servera gärna köttet lite rosa, det är saftigare då. Om rätten lagas med vildsvin, tänk på att köttets innertemperatur bör vara 70 grader.

8 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g hjortinnerfilé, skuren i ca 1 cm tjocka skivor
  • 100 g haricots verts, skurna i stavar
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Enbärssås

  • 1 st stor gul lök, skalad och finhackad
  • 200 g färska champinjoner, skivade
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl viltfond
  • 1 tsk krossade enbär
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Till servering

  • vildris eller nykokt potatis

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet.
  2. Bryn det i smör i en stekpanna så att det får fin färg.
  3. Ta upp köttet och håll det varmt.
  4. Koka haricots verts lätt i saltat vatten.
  5. Fräs löken och svampen tills det har fått fin färg. Häll på grädde och fond.
  6. Låt puttra ihop 2–3 minuter, smaka av med krossade enbär, salt och peppar.
  7. Lägg köttet i såsen och tillsätt haricots verts. Låt sautén få ett uppkok. Servera med vildris eller nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept