Carpaccio på älgryggbiff med hjortron

Carpaccio på älgryggbiff med hjortron
Foto: Tomas Yeh

Bara tanken på den här fantastiska makkombinationen är rent förstummande, hjortronen och vinägretten passar så bra till älgköttet. Det kan vara bra att frysa köttet innan det skivas, eftersom det ska vara så tunt som möjligt. Eller som jag brukar säga, skär så nära filén som möjligt!

8 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g putsad älgryggbiff

Vinägrett

  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 st enbär, krossade
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt och peppar

Till servering

  • 1 dl hjortron
  • sallad
  • 100 g skivad västerbottensost
  • smörstekta kavringskrutonger

Till garnering

  • rosmarinblad

Gör så här

  1. Skiva älgköttet i mycket tunna skivor, det går lätt om köttet är lättfryst.
  2. Koka upp balsamvinäger och enbär.
  3. Koka ihop tills hälften återstår.
  4. Låt svalna och häll i honung och rapsolja.
  5. Smaka av med salt och peppar. Pensla köttet med vinägretten. Servera med hjortron, sallad, ost och kavringskrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept