Råbiff på fyra sätt

Råbiff på fyra sätt
Foto: Tomas Yeh

Det här är en härlig rätt. De olika smaksättningarna gör de små biffarna till ett riktigt smakfyrverkeri. Här passar rådjur, älg och hjort bäst. Man måste använda rent magert kött, helt fritt från fett och senor. De som föredrar kan gärna lätthalstra biffarna, men innan garnityret läggs på naturligtvis.

8 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g finmalen rådjursfilé, fri från senor och hinnor
  • Några stänk worcestershiresås
  • salt och nymalen svartpeppar

Variant 1

  • 1 st rödlök, finhackad
  • 4 tsk löjrom
  • 4 tsk crème fraiche
  • 4 st gräslöksstrån

Variant 2

  • 1 tsk finhackad schalottenlök
  • 1 msk chilisås
  • 4 st kaprisbär
  • 4 st sardeller

Variant 3

  • 1 msk finskuren gräslök
  • 4 st vaktelägg

Variant 4

  • 4 st ansjovisfiléer
  • 1 msk kapris
  • 4 st rödlöksstrimlor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 st salviablad
  • flingsalt
  • kall pilsner och angostura

Gör så här

  1. Krydda rådjursfärsen med worcestershiresås, salt och nymalen svartpeppar. Forma 12 små biffar.
  2. Lägg finhackad rödlök, löjrom, en klick crème fraiche och gräslöksstrån på fyra biffar.
  3. Blanda den finhackade schalottenlöken med chilisåsen. Lägg den samt kaprisbär och sardeller på fyra av biffarna. Fördela finskuren gräslök på fyra biffar och toppa försiktigt med en vakteläggula på varje biff.
  4. Fördela ansjovis, kapris och rödlöksstrimlor på de sista råbiffarna. Toppa med dijonsenap och salviablad. Strö lite flingsalt över det hela.
  5. Servera med en rejäl angostura och en skummig pilsner.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept