Leif Mannerströms varmkokta hummer med pepparrotssmörsås

4

Du behöver

  • 2 st stora nykokta humrar à 600 g
  • 5 dl beurre blancsås
  • 4 msk färskriven pepparrot
  • nybakat frasigt bröd
  • 3 st skalade och finhackade schalottenlökar
  • 0,5 dl fin fiskbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 100 g rumsvarmt, osaltat smör
  • salt
  • några drag med pepparkvarnen

Gör så här

  1. Beurre blanc-sås: Lägg löken i en kastrull.
  2. Häll på fiskfond, vin, vinäger och vatten i en kastrull och koka ihop tills ca 1 dl vätska återstår.
  3. Ta kastrullen från spisen och vispa i smöret, smaka av med salt och peppar. Sila.
  4. Ta upp humrarna varma och klyv dem med kraftig kniv.
  5. Rensa ut tarmen.
  6. Knäck klorna.
  7. Lägg upp på fat och slå över rikligt med den varma såsen.
  8. Strö över pepparrot och njut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept