Stekt lardolindad vitsparris med brynt hasselnöt vinigrett

Du behöver

  • 12 st vita sparrisar
  • 12 st skivor lardo
  • Brynt hasselnötsvinägrätt
  • gr 100g smör
  • 4 msk kikkoman
  • nymalen vitpepprar

Gör så här

  1. Börja med att skala den vita sparrisen väl det får inte finnas något skal kvar eftersom skalet på den vita sparrisen är beskt och trådigt. Koka sedan sparrisen i vatten smaksatt med citron salt och socker. Sparrisen ska inte vara helt klar den ska fortfarande ha en rå kärna.
  2. Skiva sedan lardot tunt och linda in sparrisen på mitten. Stek sparrisen i smör krydda med salt och peppar. Lägg upp på en handduk eller papper så att överflödigt fett får rinna av.
  3. Rosta skalade hasselnötterna i ugn på 200c till de fått gyllen brun färg ca 10 minuter. Låt svalna och mixa sedan i en matberedare. Nötterna ska vara helt kalla innan man mixar dem. Om man inte får tag i hasselnötter utan skal så är det bara att gnugga nötterna mot varandra i en handduk när de har svalnat något och sedan göra på samma sett som ovan. Bryn smöret på hög värme. Sila sedan genom en finmaskig sil. Blanda de mixade nötterna med det brynta smöret och smaka av med soja och vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept