Stekt ansjovisfylld strömming med dillpotatismos

4

Du behöver

  • 12 strömmingar eller småsillar
  • Rensa och bena ur till flundror
  • Fyllning:
  • 12 anjovisfiléer (skarpsill),
  • gärna lätt jästa
  • 2 finhackade löskokta ägg
  • 0,5 finhackad gul lök, lätt fräst i smör
  • 0,5 msk crème fraiche
  • peppar och salt
  • Siktat mjöl och rågmjöl olja och smör

Sås:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 knippa finskuren gräslök
  • salt och peppar

Dillpotatismos:

  • 200 g nykokt potatis, mjölig
  • 1 msk smör
  • hackad dill
  • några droppar citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fyllning:
  2. Blanda ägg, gul lök och crème fraiche till en smet
  3. Salta och peppra
  4. Stekning:
  5. Siktat mjöl och rågmjöl olja och smör
  6. Fyll strömmingsflundrorna med ansjovis och smet.
  7. Vänd i mjöl och stek krispigt.
  8. Sås:
  9. Värm crème fraiche och vispa i smör.
  10. Smaksätt med ansjovisspad, gräslök, salt och peppar.
  11. Dillpotatismos:
  12. Stöt potatisen grovt. Blanda i smör och rikligt med dill.
  13. Smaksätt med citron, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept