Sibbes musselgryta

4

Du behöver

  • musslor

Färsk curryblandning:

  • 6 st vitlöksklyftor
  • 6 st gröna chili
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt bladpersilja
  • 2 st grovhackade bitar ingefära
  • 0,5 dl matolja
  • 2 st lime, saften
  • 4 st färska bitar gurkmeja
  • 1 st färsk fänkål
  • 3 msk olivolja
  • 4 st hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk hot-chilisås (finns i butikerna)
  • 2 msk oystersås
  • 2 msk soja
  • 2 dl kycklingfond
  • 2 dl kokosmjölk
  • vitt vin
  • 5 Paket nudlar, blötlagda
  • 2 st hackade vårlökar
  • 1 st hackad röd paprika
  • lime-basilika att garnera med

Gör så här

  1. Grovhacka och mixa sedan alla ingredienserna till curryblandningen.
  2. Häll lite olja i en panna. Lägg i de hackade vitlöksklyftorna. Häll i curryblandningen, hot-chilisås, oystersås och soja. Lägg i musslorna. Fräs i 1/2 min. Häll i kycklingfond, kokosmjölk, en skvätt vitt vin och sjud i 3 min.
  3. Lägg nudlarna i pannan. Vänd ned vårlök och paprika.
  4. Lägg upp och garnera rikligt med lime-basilika.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept