Senapsill

Du behöver

Lag:

  • 1dl ättiksprit (12%)
  • 5dl vatten
  • 0,5 msk salt

Sås:

  • 1sats hovmästarsås
  • 1dl filmjölk
  • hovmästarsås
  • 2msk svensk senap
  • 1msk mörk fransk senap
  • 3msk socker
  • saft av 0.5 citron
  • 1msk rödvinsvinäger
  • 1msk kikkoman soya
  • några stänk worchestersås
  • 0,5 tsk malen vitpeppar
  • 1msk vatten
  • 1,5 dl raps eller matolja
  • minst 1 knippe dill

Gör så här

  1. Dag 1. flå fileerna om du inte köpt dragen strömming (utan skinn).
  2. Rör ihop lagen, vänd ner strömmingen och ställ kallt över natten, dock högst 12tim. rör någon gång så att lagen kommer åt överallt.
  3. Dag2. gör i ordning en sats hovmästarsås och blanda i filmjölken. Låt fileerna rinna av i en sil och vänd försiktigt ner dem i såsen. Ställ kallt minst 1dygn innan du serverar med allt det andra goda du dukat fram.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept