Sauté på fläskfilé med örtsås

Leif Mannerström 2018

Sauté på fläskfilé med örtsås

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 700 g fläskfilé, putsad skuret i 1,5 cm tjocka skivor
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 150 g champinjon skuren i skivor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl lättyoghurt
  • 2 msk svampbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 2 msk färsk bladpersilja, finskuren
  • 0,5 msk timjan, plockad
  • 0,5 msk dragon, finskuren
  • citronsaft från en citron

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg åt sidan.
  2. Stek sedan svampen och lägg sedan i löken fräs tills både svamp och lök är brynt.
  3. Slå på grädde, yoghurt och buljong och koka upp och låt småputtra.
  4. Smaka av med dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet.
  5. Servera med ris, pasta eller pressad potatis.