Räksoppa med räktoast
Räksoppa med räktoast
Ingredienser
- 600 g färska räkor, skalade, spara skalen
- 1 gul lök, hackad fint
- 1 tsk tomatpuré
- 1 bit färsk fänkål, skär i små tärningar
- 6 dl fiskfond
- 1 dl torrt vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 1 knippe dill, finskuren
- salt
- peppar
- 2 msk matolja (eller olivolja)
- 4 längder vitt bröd, rostat
Gör så här
- Fräs skalen i oljan och tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Låt fräsa en
- Stund, tillsätt därefter fiskfond och vin. Sjud i 10-12 minuter och sila
- Sedan upp. Häll i grädde och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och
- Peppar samt ev lite cognac.
- Arrangera räkorna vackert på brödet och garnera med dillkvistar.