Du behöver

  • 600 gram färska, skalade räkor (spara skalen)
  • 1 st gul lök, hackad fint
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 bit färsk fänkål, skär i små tärningar
  • 6 dl fiskfond
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 bunt dill, finskuren
  • salt, peppar
  • 2 msk matolja eller olivolja
  • 4 st längder rostat, vitt bröd

Gör så här

  1. Fräs skalen i oljan och tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. Låt fräsa en
  2. Stund, tillsätt därefter fiskfond och vin. Sjud i 10-12 minuter och sila
  3. Sedan upp. Häll i grädde och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och
  4. Peppar samt ev lite cognac.
  5. Arrangera räkorna vackert på brödet och garnera med dillkvistar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept