Lammgryta

Leif Mannerström 2018

Lammgryta

16 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g unglamm, skuren i tärningar
  • 12 späda lökar
  • 12 morötter (små)
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 vitlök, skalad
  • 1 liten burk tomatjuice
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk lammbuljong
  • vitpepparkorn
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet lätt, bryn köttet i en gryta med olivoljan och tillsätt löken. Tillsätt tomatjuicen, lammbuljongen, vitlöken, kryddorna och täck lätt med vatten. Låt puttra under lock i ca 45 min.
  2. Lägg i grönsakerna och koka sakta i ca tio minuter till, smaka av med salt och peppar. Servera gärna med pasta , ris eller nykokt potatis.