Kräftströmmingslåda, marinerad ansjovis och kaviarströmmingslåda

Du behöver

Kräftströmmingslåda:

  • 16 putsade strömmingsflundror
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk dillfrö, finstött i mortel eller kvarn
  • 1 dl olja
  • 1 dl matjessillspad eller ansjovisspad
  • 1 bunt dill, finskuren
  • salt och peppar
  • ev 1 tsk farinsocker
  • rivebröd

Marinerad ansjovis:

  • 200 g ansjovis, av skarpsill
  • 2 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 rödlökar, hackade
  • 2 msk kaprisbär, skivade (eller vanlig kapris)
  • 1 bunt skivad gräslök
  • 1 bunt dill, finskuren
  • Marinad:
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Kaviarströmmingslåda:

  • 16 putsade strömmingsflundror
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk kaviar
  • 1 dl ansjovisspad
  • 2 rödlökar, hackade och brynta i smör
  • 1 bunt gräslök
  • 1 bunt dill, finskuren
  • salt och peppar
  • ev lite rivebröd att strö över

Gör så här

  1. Kräftströmmingslåda:
  2. Blanda alla ingredienser till en sås, smaka av med salt och peppar, vänd strömmingen i såsen och rulla ihop fisken i en smord eldfast form. Strö över lite rivebröd och baka av i ugn, ca 20-25 min på 200 grader, tills fisken fått en vacker färg.
  3. Marinerad ansjovis:
  4. Blanda marinaden och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp ingredienserna elegant på ett fat. Slå över marinaden, låt stå kallt 1-2 timmar.
  6. Kaviarströmmingslåda:
  7. Blanda alla ingredienser till en sås, smaka av med salt och peppar. Vänd strömmingen i såsen och rulla ihop fisken i en smord eldfast form. Strö över lite rivebröd och baka av i ugn ca 20-25 min i 200 grader, tills fisken fått en vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept