Knaperstekt skånegås med rödkål och katrinplommon

Du behöver

Gör så här

  1. Gnid in gåsen med salt o peppar, stek i ugn 170 grader ca 80 minuter.
  2. Strimla ned rödkålen, marinera i rödvinsvinäger, kryddnejlikor, kryddpeppar, kanel samt rivet äpple över natten.
  3. Fräs kålen i lite gåsfett tillsätt äpplejuice, svartvinbärsgele, socker, salt och peppar - låt koka tills den är riktigt mjuk ca 1,5 timma.
  4. Koka katrinplommon mjuka i sockelag, kanel, citron.
  5. Tag stekskyn från gåsen ställ i kyl så att fettet separeras.
  6. Smaksätt sedan skyn med katrinplommon, äpple, gele smaka av med salt o peppar.
  7. Red skyn till önskad konsistens .
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept