Kall kokt hummer med gazpachosås och grönsaker

4

Du behöver

  • 2 st humrar, ca 400 g/st, honor, kokta, kalla

Gazpacho:

  • 2 st tomater, hela, mogna
  • 0,5 st gul lök
  • 0,5 st röd paprika
  • 1 bit slanggurka, liten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 skivor vitt bröd
  • 0,5 liter vatten
  • 1,5 tsk hel kummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl olivolja
  • salt, peppar
  • 1 msk sherryvinäger
  • några droppar tabasco
  • Garnityr:
  • 0,5 st paprika, röd
  • 0,5 st paprika, grön, gul och svart
  • 1 bit gurka eller zucchini
  • 1 st gul lök

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker till gazpachon i små bitar. Lägg brödet i blöt i vattnet. Tillsätt alla kryddorna, grönsakerna och oljan. Låt stå och dra några timmar.
  2. Kör nu såsen i en mixer och sila den. Smaka av med salt och peppar, vinägern och några stänk tabasco. Kyl väl.
  3. Skär grönsakerna till garnityret i vackra tärningar samt fräs dem lätt i olja. Salta och peppra och låt kallna.
  4. Klyv humrarna, ta ut magsäcken och tarmen noga samt lägg halvorna på tallrikar med köttsidan upp. Lägg garnityret ovanpå som på bilden och slå såsen runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept