Inkokt strömmingsfile fylld med gubbröra 4st

4

Du behöver

  • 8st strömmingsflundror

inkokningslag

  • salt och vitpeppar
  • gubbröra

Inkokningslag:

  • 3dl vatten
  • 2msk ättika
  • 0,5 citron i skivor
  • 0,5 gul lök i skivor
  • 0,5 knippe dill
  • några nejlikor, lagerblad, kryddpeppar och vitpeppar.
  • Grovt salt 3cl
  • Gubbröra:
  • 1 st matjessillfile i små tärningar
  • 2msk finhackad rödlök
  • 2msk finhackad gräslök
  • 1 kokt skalad potatis fint tärnad
  • 1 hårdkokt ägg, hackat
  • 0,5 äpple i små tärningar

Gör så här

  1. Klipp eller dra loss fenan från strömmingen, salta och peppra fileerna.
  2. Lägg fileerna längs kanterna i runda smorda formar så att strömmingen bildar en ring, slå på varm inkokningslag och ställ in i ugn 100 grader i ca 10-15 minuter.
  3. Låt kallna i kyl.
  4. Stjälp försiktigt ur strömmingen ur sina formar och fyll med gubbröran
  5. Koka upp alla ingredienser och låt koka i 5minuter för att få ut så mycket smak som möjligt.
  6. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept