Inkokt Sparrisströmming

4

Du behöver

  • 12 stömmingsflundror
  • 12 st sparrisar vita eller gröna

Inkokningslag:

  • 1 msk salt
  • 1 liter vatten
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • några kryddpepparkorn
  • 0,5 morot
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • dillstjälkar
  • 3 msk ättika

Gör så här

  1. Koka ihop alla ingredienser till lagen och låt koka 10min.
  2. Skala sparrisen försiktigt, ta vara på skalen och låt dem dra med i lagen ca 10min.
  3. Rulla ihop strömmingarna runt varsin sparris med skinnet utåt.
  4. Lägg i en smord ugnsfast form och slå på lag så att det täcker.
  5. Kör dem på 160 grader tills köttet är helt vitt ca 20 minuter.
  6. Låt kallna ett par timmar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept