Inkokt lax med sparrissallad och gräslöksås

4

Du behöver

  • 800 gr laxfilé

inkokningslag

  • 1 l vatten
  • 1 skivad gul lök
  • 1,5 citron skivor
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 knippe dill
  • 1 msk salt
  • 15 vitpepparkorn
  • 1 msk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 4 nejlikor
  • 4 lagerblad
  • Sparrissallad
  • 6 sparris av valfri färg lätt kokt och fint strimlad
  • 1 slanggurka skalad och strimlad
  • Lag till sparrisen
  • 1 msk Ättika 12%
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 fint skuren chilifrukt

Dillsås

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl yoghurt lätt
  • 2 msk finskuren dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • några droppar citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till lagen och tillsätt alla övriga ingredienserna och sjud i ca 10 minuter.
  2. Pochera laxen i lagen till en innertemperatur på ca 50grader i kärntemperatur.
  3. Blanda alla ingredienser till sparrislagen och vispa till sockret har löst sig.
  4. Slå sedan lagen över sparrisen och gurkan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept